Citroen C5 2008 Exclusive – покажете семеен характер

citroen-c5-exclusiveCitroen C5 2008 Exclusive е един от семейните автомобили, които ще запомним с неговата поява през 2008 година. Предлаган с 4 и 5 врати под формата на комби, то Citroen C5 е част от пазара, касаещ по-големите семейни возила и имащ собствен характер и предимства.

C5 2008 Exclusive е 2-ра генерация на C5 сериите от Citroen като подобренията и са значителни и следват модерните авто тенденции в световен мащаб, като осигуряват едно приятно прекарване по време на път за цялото семейство, както в града, така и извън него. Богатото разнообразие от двигатели, които Citroen предлага на потребители допълнително осигурява гъвкавост и удобство при покупката на тази кола.

Citroen C5 2008 Exclusive се предлага с цели 10 различни двигателя. Петте бензинови агрегата варират в широки граници, като най-малкия от тях е с работен обем от 1,6-литра и с мощност от 120 коня, докато най-големия е 3-литров и с пикова мощ в рамките на 215 конски сили.

Ситуацията при Citroen C5 2008 Exclusive от гледна точка разнообразие сред дизеловите двигатели е сходна. Цели 5 двигателя като най-малкия е отново 1,6-литров със 111 к.с., докато най-мощният представител е също с обем от 3 литра и мощност 246 к.с.

Едно от нещата, с които C5 2008 грабва потребителите е възможността за избор между типа окачване. Така клиентите могат да избират между по-твърдо метално окачване, което осигурява качествено усещане за хора търсещи динамиката при шофиране, както и хидроактивно окачване, което пък регулира куп неща и повишава значително сигурността на автомобила и дори може да реагира в зависимост от пътната настилка – нещо изключително полезно за родните пътища.

Преди време много клиенти бяха скептични към качеството на автомобилите Citroen. Днес обаче Citroen C5 2008 Exclusive доказва, че и французите знаят как да създадат елегантен, стилен и комфортен автомобил за цялото семейство, който също така е и икономичен и проектиран с грижа за околната среда.