Защо потребителите търсят „GAZOVI UREDBI”. Каква информация им е нужна?

В нашето съвременно ежедневие все повече хора започват да ползват компютри и интернет. Не веднъж сме казвали, че в интернет има всичко – стига да знаеш какво търсиш и как да формулираш търсенето си. Интернет е една необятна глобална мрежа, в която може да намерите информация за абсолютно всичко, но както казах, за да получите нужната информация, трябва правилно да формулирате фразата за търсене. Дори и на някои от Вас да им звучи странно, милиони хора по света всекидневно търсят нещо в интернет. Днес обаче, ще обърнем внимание на едно конкретно търсене, свързано с газовите уредби за автомобили.

Ако търсите информация относно газови уредби, фирми които предлагат такива, цени на газовите уредби и т.н., е напълно достатъчно да отворите някоя търсачка в интернет и да напишете „газови уредби”. Ще Ви излязат множество резултати, сред които със сигурност ще намерите нужната Ви информация.

В наши дни обаче, много често се среща изписване на търсената фраза на латиница, в случая, вместо „газови уредби” – „gazovi uredbi”. Дори и така изписано, търсенето Ви ще даде нужните резултати, тъй като оптимизаторите знаят, че много от потребителите използват латиницата, и оптимизират сайтовете с ключови думи не само на кирилица, но и на латиница.

Защо обаче, при положение че фразата може да бъде изписана правилно на кирилица, често се изписва на латиница? Това е въпрос на личен избор и зависи, човекът който търси информация за газови уредби, как е свикнал да пише. Аз например, никога не използвам латиница в търсенията си, освен ако не се касае за нещо на чужд език. Всичко е въпрос на навик и желание – от самото начало, когато започнах да използвам компютър, пиша само на кирилица, а относно латиницата – не само аз, но и множество други хора, които са привърженици на кирилицата, я наричаме шльокавица, маймуница и други подобни нарицания. Но както казах, как ще бъде изписана фразата за търсене, зависи от човека, който търси – въпрос на навик, избор и предпочитания. Ето поради тази причина, в интернет много потребители търсят „gazovi uredbi”, вместо „газови уредби”.

Да минем на втори въпрос – каква информация е нужна на човек, който търси „gazovi uredbi”? Същата, каквато и на човека, който изписва в търсачката „газови уредби”. Има хора, които не са информирани по темата, но знаят, че ако притежават бензинов автомобил, могат да му сложат газова уредба, и по този начин да намалят разходите си за гориво. За да са по-информирани, да видят за какво става въпрос, какви са цените на газовите уредби, кои фирми предлагат такива, какви са цените за монтаж на различните фирми, кои са плюсовете и минусите на газовите уредби и т.н., хората търсят информация за тях, като отворят някоя търсачка и изпишат „gazovi uredbi” или „газови уредби” – както казах, въпрос на избор.

И на края, първо – надявам се, да не сме засегнали никой с мнението си, относно писането на латиница. Второ – както и да изпишете фразата, със сигурност ще получите необходимата Ви информация, и трето – преди да се хвърлите да първата попаднала Ви фирма, която предлага газови уредби, информирайте се дали те са качествени, и дали фирмата е коректна.