Защо да  сложим АГУ на автомобила си ?

 

cls 55 amg 2Ползите от поставянето на автомобилна газова уредба са огромни, особено що се отнася до цените на горивата в днешно време. Не случайно все повече хора се ориентират към поставянето на такава, при това най-масово употребяваните автогаз системи са на много добра цена, която гарантирано спестява пари на шофьорите, погледнато в перспектива.

Освен, че са много икономични, автогазовите уредби са и много по-екологични – газта не съдържа в състава си олово. Доказано е, при употребата на газ, във въздуха се изхвърлят 33% по-малко въглеродни емисии, в сравнение с бензина и 45% по-малко в сравнение с дизеловото гориво. Също така автомобилите с АГУ замърсяват природата с 88% по-малко азотен оксид в сравнение с бензина и 99% по-малко от дизела.

Поставянето на АГУ е чудесно решение, не само от финансова и природосъобразна гледна точка. Тъй като газта се смесва по-добре с въздуха, отколкото бензина, това позволява по-плътно горене и образуване на по-малко твърди частици и нагари, причиняващи износването на буталата и цилиндрите, което пък от своя страна забавя износването на двигателя.

Подбирането на подходяща газова уредба – обикновена или газов инжекцион също е много важно за безпроблемната работа на автомобила. Най-добре е да се информирате за това, коя система би била подходяща за вас, тъй като всяка кола, както и всяка система имат своите специфики. Обикновените газови уредби са подходящи за по-стари коли – карбуратор или моноинжекция, докато за пълна инжекция се изисква газов инжекцион. На кратко газовата уредба се състои в поставянето на газова бутилка – цилиндрична или тороидална, която с помощта на медна или термопластична тръба и маркучи се свързва с компонентите на газовата уредба (чието устройство е различно в зависимост дали е обикновена или инжекцион) под капака на автомобила и изхода за зареждане на гориво.

На теория сякаш всичко изглежда съвсем просто, но на практика се изискват много знания и умения за правилното конвертиране на автомобила към газ. За да сте сигурни, че инвестицията в АГУ ще се възвърне многократно проучете много добре сервиза, който ще я монтира, както разбира се и самата АГУ система. Отнесете се сериозно, защото от правилната експлоатация и подбирането на качествени продукти зависят не само разходите ви и работата на автомобила, но и вашата собствена безопасност.